dilluns, 15 de març del 2010

Falles!


Del munt de festes de foc que hi ha al nostre País les Falles de València són de les de més anomenada i gentada. Tenim d'altres falles al voltant de Sant Josep (pobre xaval...) a d'altres ciutats com Xàtiva o Benicarló, i d'altres properes al solstici d'estiu, Sant Joan, com les de la Ribagorça.
Bé, avui us presento un seguit de discos que aprofundeixen en l'imaginari faller valencià si fa no fa. D'una banda, les quatre perles que tenim en catàleg del Bernardino (encara els en coneixem un disc més que se'ns escapa com les anguiles de l'Albufera!).
Podeu comprovar que el nom de la cosa va variant, però el conjunt ve a ser el mateix.




En aquest disc hi ha una joia amagada, l'Entrada de la Murtra en versió instrumental. Perfecta per escoltar-la a tot drap a un descapotable tot entrant a la Ciutat del Túria.









Al següent 7 " hi apareixen el malsonant "Himne a València" i una versió collonuda del Faller. En la línia, entre el soul, l'Agrupació Musical i la plaça del poble.


Dins de la meravellosa funda que observeu hi ha dues versions de la mateixa cançó. La cara A, presenta una espaterrant versió d'una cançó ben popular, Maria Rosa. A la cara B en trobareu la versió en foraster.




I al darrer senzill del Bernardino i companyia hi trobareu dues meravelles. Una versió roquera del "València" que fa caure de cul i novament L'Entrà de la Murtra, ara cantada i amb els característics arranjaments del conjunt, entre la discoteca i la Festa Major.



Bé, com ja us he avisat, coneixem un altre senzill posterior del mateix conjunt en la línia. Quan sigui pescat serà ràpidament ofert al públic.

I un parell de discos més per arrodonir la secció. Són del conjunt Elipse i en realitat són la mateixa cançó amb quatre adaptacions. Un per les Falles Torrentines i l'altre per les Valencianes, i cada un amb la versió en català i castellà a cara i cara del vinil. Segueixen la línia estètica dels anteriors, amb bases negroides, vents de banda i lletres i tonades valencianils. Magnífics!




4 comentaris:

45rpm ha dit...

I com fer per escoltar-les des de casa, aquestes perles?

el Nano ha dit...

N'espero amb candeletes un curset abreujat a distància!
Ah! I els propers 16 i 17 d'abril, Aplec Modernista del Segrià, ja us n'enviaré el cartell quan estigui enllestit.
Salut i modernor

45rpm ha dit...

La setmana vinent ja enviaré la primera lliçó.

Phil Musical ha dit...

Esperant amb candeletes les instruccions per descarregar i escoltar aquestes rareses. Mercès moltes!