dilluns, 29 de març del 2010

La Veu de Mallorca

Ens va dir un pardalet que a Mallorca els qui tocaven als hotels pel turisme feien de picapedrers durant el dia. Segurament, perquè les mostres (visuals de moment) que us presentem són colpidores i en algun cas demolidores.
Per començar un rocanrol, "Ton pare no té nas" dels Beta Quartet. Que com podeu comprovar lliga d'allò més amb l'estètica de la portada.



Aquí ja hi apareix una de les dèries de l'illa: Na Catalina de Plaça. Tot seguit us en mostro un altre exemple, la versió que en van fer els Bohemios. És una de les joies de la corona, una alternança de jota i soul mai vista!




I tot seguit una perla del conjunt que acollia al gran Tomeu Penya, els 5 de l'Este. En aquest disc refan la cançó de ximbomba amb guitarres elèctriques tot aprofundint en el caire arabesc que la melodia suggereix.




Canvi de terç: un parell de discos amb balades. L'un, el dels Javaloyas, que conté un preciós "Ella tornà", amb uns jocs orquestrals i vocals d'alta volada. L'altre, dels Calafats, m'ensumo que l'antic conjunt del Toni Roig d'Al-Mayurka, on hi apareixen cançons tranquiles que lliguen, si fa no fa, amb l'escola nostrada de cançó italiana.







Seguirem amb un conjunt clàssic, encara en actiu, considerats els Jethro Trull mallorquins, els Valldemossa. De tota la seva magna obra us en mostren un disc on a més de l'estètica garatgera mediterrània en destaca una enginyosa "Pep Grifo", obra mestra culminada per un vers cabdal: "amb gran goig i alegria se va treure es calcetins".




I per enllestir aquest fascicle, una aportació estrangera, la dels castellans Relàmpagos. Entre el feix de balls que van revisar hi va entrar un bolero. Rítmicament molt interessant i amb uns teclats setanters que ja començaven a coure.
Vet-lo aquí.



Salut i foc!

6 comentaris:

Pere M ha dit...

Marededeusenyor, que aixo fa tuf a Paisos Catalans...

I per escoltar-ho?

el Nano ha dit...

Què vols dir?
Doncs, un xic de paciència fins que el responsable de la paradeta n'aprengui una micona...o fins que gaudiu d'una sessió dels Selctors Badabadoc o els adquiriu.
De moment, a assaborir les portades!

45rpm ha dit...

En realitat, és una estratègia per crear expectació per al dia que les pengis...

Tam ha dit...

Nano, aixòs fa molt bona cara! Ja friso per més cròniques! Endavant!

Tam ha dit...

I quina fila la dels 5 del Este... Espetarrant!

Anònim ha dit...

Modernisme aborigen, mai més ben dit!