dissabte, 1 de gener del 2011

La carta als Reixos

Encara hi sou a temps! Us presentem un seguit de llibres i documents il·lustratius del Modernisme Aborigen. Apa-li, a triar, remenar i cap al patge.



Aquest és un dels tres volums enciclopèdics que cal tenir sí o sí. Fa un extens i profund viatge per tota l'àrea d'influencia de la capital del Segre, des d'Andorra fins a Fraga, i aporta un munt d'informació.



Seria l'equivalent però a la regió de Girona. També hi trobareu un munt d'imatges, textos i documents frapants.



I a Menorca també s'hi ha fet una feina semblant. Seria una enciclopèdia més aviat de butxaca , però amb la mateixa voluntat.



I ara que hi penso...aquest també seria indispensable. Un llibre-catàleg amb les dades i les portades de tots els enregistraments aborígens de la dècada. A més, hi apareixen textos molt enriquidors.



I vet aquí el catàleg d'una exposició feta ara fa uns anys a l'Octubre de València. Fa una anàlisi molt intel·ligent dels trets fonamentals i de l'evolució dels dissenys dels discos. Per poc que pogueu, feu-vos-en a mans.



Afortunadament, als de l'Enderroc se'ls hi va acudir de reeditar, traduït i amb el mapa de conjunts i artistes original, un llibre boníssim sobre una de les meravelles del País, l'Ona Laietana. Està molt ben escrit, per un escriptor, i fet des de dins, en l'espai i els temps.



I seguint a la mateixa empresa, ara encara no fa un any van tenir l'encert de dedicar un monogràfic a la música lleugera del País durant els seixantes. És un volum bàsic per qualsevol persona que s'hi vulgui ficar.



Les casualitats no existeixen i un dels responsables de l'excel·lent qualitat musical de moltes cançons va ser, ha sigut i serà el Gran Mestre Borrull. Un rei Mides, transforma en or tot el que toca. Els del Jaç ens n'expliquen alguns secrets.



I per acabar, un llibre d'aventures que ens informa de forma ben amena sobre el modernisme internacional contemporani.

Salut i modernor!