dijous, 20 de gener del 2011

Una comparança (I)

Bon dia,
encetarem un seguit de comparances entre diverses versions. Els primers fascicles els dedicarem a la comparativa Rolling Stones vs The Beatles.
Per engegar, us servim dues versions ben originals, les que conté l'EP dels Bonds. De ben segur, un dels millors discos de l'època: el disseny, la qualitat musical i lletrística, la tria....tot rodó! Fonts ben informades asseguren que els artistes en qüestió eren els músics d'estudi de Concèntric. Les casualitats no existeixen.





El "Satisfaction"...però ben revisada, eh! Amb unes elegantíssimes flaires brasileres i una execució impecable. Gaudiu-ne!



I el "Yesterday"..."Ahir"! Sense deixar el nivell, prenen el clàssic dels Beatles i encara el fan més esponjós i tèrbol. Prodigiós. Mireu, mireu....

4 comentaris:

Hipsteritmos ha dit...

Hòsties, fa molt de temps que em vaig vendre aquest disc... però si no recordo malament, la de "Quina colla més Original" és una versió del "Shame & Scandal in the Family" (suposo que inspirada en la versió de Shawn Elliott), oi?

Oriolet ha dit...

Bon disco!
En moltes versions jamaicanes (o a lo jamaicà) del "Shame & Scandal" posa que és un tema "tradicional", però és cert que en el tema de Shawn Elliot (del 65) posa Donaldson-Brown. Pel que sembla del mateix 65 hi ha gravacions a jamaica de la mà dels Wailers i Derrick Harriott (http://www.skaville.de/). Tot i així, el tema deuria arribar a Catalunya per Shawn Elliot, no? (hi ha edició espanyola del single Shame and Scandal / My Girl ?

el Nano ha dit...

Bon vespre a tothom,
servidor no ho sap. Però la conversa és molt interessant i enriquidora. En qualsevol cas, en tenim una versió nostrada excel·lent. Potser algun dia podem xerrar amb els qui la van fer i aclarir per on va arribar.
Gràcies per les aportacions.
Salut!

Alberto ha dit...

Home, el tema és un calypso standard del que no se si se sap l'autoria ja que es veu que és una versió d'un altre standard del mateix gènere.

Se que els Wailers també la van fer al 65, però jo diria que el més fàcil és que l'agaféssin de la versió de S.E.

No se si hi ha edició espanyola (em sona que si, en single), però si que hi ha EP francès que va tenir presència aqui al estat (quantes vegades, buscant una copia de 'The Joker' em sortien còpies d'aquest disc!!!!!).

A més, crec que la versió d'Elliot està produida per Hugo (Peretti) & Luigi (Creatore) i això era més o menys garantia d'una efectiva producció en termes comercials.

Salut!

A