dimarts, 29 de gener de 2013

Llibres de l'any...passat! O no....

Bendolgut redol de persones il·lustres,
què us sembla si us faig cinc cèntims d'algunes lectures interessants?
Vinga, començarem amb el llibre de l'any el punt final i de partida del tot plegat. El "40 Mods de les Nostres Terres" d'en Robert Abella, home radicalment cèntric. Ja us n'hem xerrat abans, 40 històries personals que reflecteixen el nostre riquíssim paisatge modernista.
I enguany (2012!) hem tingut l'alegria de poder llegir un nou estudi de cultura dels seixanta a una part del nostre País, Mallorca. "Paradise of love" d'en Francesc Vicens analitza des de l'etnomusicologia com es va congriar la cançó moderna a l'Illa amb el turisme. Inclou un cedé per il·lustrar la visió de la jugada de l'autor.


Per seguir coneixent zones del País, ara us recomanem un volum enciclopèdic del contrastat estudiós Josep Vicent Frechina. És la "Cançó en valencià". Cobreix un munt d'èpoques com n'indica el subtítol "Dels repertoris tradicionals al gèneres moderns", i per això hi trobem informació exhaustiva i anàlisis saberudes que ens poden interessar. Hi són "Els 4 Z", "Els Javaloyes" (que són molt present al llibre de Mallorca), d'origen valencià, "Els 5 Xics", Bruno Lomas, Michel o Dova.


I malgrat ja tingui més d'un parell d'anys, us recordem que es va fer un Enderrock monogràfic sobre els Beatles amb un munt d'informació escrita i gràfica. També s'hi adjuntava un cedé amb versions en català i anglès del conjunt. Feu-vos-en a mans!


Si podem tirar enrera un parell d'anys...podem anar fins el 1980, oi? Guaiteu aquesta meravella!!! Si no tingués una bandereta lletja fent nosa pel mig, seria perfecta!


I al 2010 de nou: es va publicar en cedé, amb partitures manuscrites i comentaris del autors d'una de les col·leccions més important de la música mundial. Sí, les "26 Cançons infantils" dels mestres Espinàs i Burrull. Simplement magistrals. D'una modernor, ara i abans, colpidora. Les generacions de modernor envelleixen i cal tenir material per la mainada, oi? Us hi afegirem una de les cançons, la que el senyor Phil Musical ja havia difòs "el telefen!!!!".

http://www.divshare.com/download/23641759-248


 Per enllestir la botifarra, vet aquí els nostres tres desitjos per enguany...adquirir les obres següents:

*La segona novel·la de l'Albert Gil, "El Cas del Serrell"..la cosa promet!

*El llibre documental especulatiu sobre el fonamental i mitiquíssim Jamboree de la Plaça Reial barcelonina


*El llibrot enciclopèdic del savi Ferran Aisa sobre el ball modern (del segle...fins ara!), "Barcelona Balla"

Bé...bona nit..zzzz...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Carles, sóc en Jordi dels Liannallull (el del bigoti!), ja feia com 3 anys que coneixia el bloc Modernisme Aborigen, és molt interessant i he descobert molts grups dels 60. Et volía passar un arxiu per wetransfer i era per si em podríes donar el teu mail. Salut!

el Nano ha dit...

Bon dia Jordi,
em va agradar molt el que vaig sentir del vostre ball....escriu-me un missatge al facebook i te l'enviaré. Si t'interessa res en especial del bloc, t'ho puc enviar..deman, demana..records i guitarrades!