dijous, 19 de desembre de 2013

La Cosa Empordanesa (I)

Benvolguda afició,
cada comarca catalana té el seu què, oi? Per exemple, a l'Empordà hi podrieu trobar meravelles com les versions del Mestre Florenci Mauné, que, a més de compondre sardanes, va fer un parell d'EPés memorables i molt ballables, Tenora 66.


D'aquest virtuós i efectiu conjunt en trobareu força informació gràcies a la feina de la seva filla, la Montserrat Mauné,

http://amicsdeflorencimaune.blogspot.com.es/2013/02/fotos-de-maune-i-els-seus-dinamics.html


El que aquí us en servirem serà una cançó de cadascun dels discos.
Del primer (1966), un èxit soterrat del Modernisme Aborigen, un esclatant "L'Emigrant" que s'inicia amb una declaració de principis (i una molt bona opció de referèndum) demolidora..."No així, no..Yeh! Yeh!"


Del segon (1967),  una revisió exquisida d'un clàssic, "Cançó de Traginers"


En Jaume Cristau, un altre gran creador de sardanes, també va fer feina a la música per a discoteques del moment. Amb el segell Sandiego, de la zona, va publicar diversos 7" amb el pseudònim de Frank Miller. Us en servirem dues mostres.
La 1a del 1969, "Hippy", per remenar els malucs i el clatell tot flairant la marLa 2a, del 1974, sàvia i elegant, "Blues en Soul", bé, justament aquesta peça està composta pel Senyor Torrent..però el conjunt és el del Mestre Cristau!!!Ah!! I tot això ve al cas perquè ben aviat ho podreu escoltar cos a cos al Vermut de dissabte d'aquesta Festa de La Bisbal d'Empordà.


 Siau servits

Cap comentari: